Gaziantep Sürücü Kursu Fiyatları – Gaziantep Ehliyet Kursu

Gaziantep Sürücü Kursu Fiyatları – Gaziantep Ehliyet Kursu

Gaziantep hem merkezi hem de ilçeleriyle insanların gönlüne taht kurmuş şehirler arasında bulunuyor. Ünü birçok lezzetli yemeği ve tatlısıyla sınırları aşmış olan Gaziantep’e geldiğinizde gezebileceğiniz sayısız güzellik vardır. Karkamış ilçesi ise bu güzelliklerden sadece bir tanesidir. Şehir merkezine 75 kilometre mesafede bulunan ilçeye ulaşım oldukça rahat. Türkiye ile Suriye sınırının hemen yanında ve Fırat Nehrinin kenarında bulunan bu ilçe, Suriye ile köprü görevini de yapmaktadır. Karkamış, Kardeş Antlaşmasının imzalandığı yerdir.

Gaziantep sürücü kursları olarak şehirde gezilecek yerleri anlatmaya başlamadan önce tarihi hakkında kısa bir bilgi vererek başlayalım. Tarihte Gılgamış olarak geçen destanın başladığı yer Karkamış’tır. Bu destanla ilgili anlatılan çok şey olduğunu duymuşsunuzdur. İlçeye geldiğinizde anlatılan ya da duyduğunuz Gılgamış destanını birebir görme ve yaşama imkanına sahip olacaksınız.

Gaziantep Ehliyet Kursları- Gaziantep Sürücü Kursları

Gaziantep ehliyet kursları olarak ilçenin kısa bir tarihine değindikten sonra gezmeniz gereken yerlerinden de bahsedelim. Karkamış Antik Kenti ya da bilinen diğer adıyla Karkamış Harabeleri, ilçenin merkezine 1 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Antik kentin bir bölümü Suriye topraklarındadır. Yaklaşık olarak M.Ö 1700’lü yıllarda yaşamış olan Hitit İmparatorluğu’ndan tutunda bugüne kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Karkamış Antik Kenti, iç ve dış kentler ile Kale adı verilen toplam 3 bölümden oluşur. Şehrin genel mimarisine baktığımızda dikdörtgen bir şekil görebiliyoruz. Mimari yapıların büyük bir çoğunluğunda yönetim ve din ile ilgili konuların ağır bir şekilde işlenmiş olduğunu görebilirsiniz. Yapılar Hitit ve Asur tarzında inşa edilmiş ve kaplanmış.  İlçede bulunan kabartmaların büyük bir bölümü Hitit dönemine aittir. Kabartmalar üzerinde Hitit tanrıçası için düzenlenen törenler resmedilmiş.

Karkamış sürücü kursu olarak şehre geldiğinizde görmeniz gereken yerlerden birisi de tarihi Karkamış tren garı diyebiliriz. Burası Fırat Irmağının Türkiye sınırı dışına çıkmış olduğu bölümde kurulmuş olan bir gardır. Günümüzde bile Türkiye, Suriye arasında önemli bir geçiş noktası olarak kullanılıyor. Gar’da yıllardır asker uğurlaması ve gurbet gibi karşılama anları yaşanmıştır.

Gaziantep Sürücü Kursu Ücretleri

Gaziantep tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri açısından da zengindir. İçerisinde doğa harikası pek çok yeri barındıran piknik yapılabilecek çok sayıda mesire alanı bulunuyor.

Eğer doğallık seviyor ve doğa ile iç içe olmak hoşunuza gidiyorsa görmeniz gereken yerlerden birisi de Karkamış sulak alanıdır. Bu alan Gaziantep belediyesi tarafından bir proje olarak düzenlenmiştir. İçerisinde farklı yapıda pek çok bitkiyi barındıran sulak alan içerisinde balıkların bulunduğu yerde bulunuyor. Sulak alan içerisinde halk plajı ve insanların yürümesi, oturması ve piknik yapması için yerlerde bulunuyor.

Gaziantep ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere https://www.gaziantepsurucukurslari.com/  adresinden ulaşabilirsiniz.